امروز سه شنبه  ۱۷ تير ۱۴۰۴

۱۳۹۸/۰۴/۰۴- ۱۱:۱۸ - مشاهده: ۱۳۴۷

ایران-و-سوئیس-بر-گسترش-همکاری-های-علمی-و-دانشگاهی-تأکید-کردند

ایران-و-سوئیس-بر-گسترش-همکاری-های-علمی-و-دانشگاهی-تأکید-کردند

هیأت ایرانی متشکل از ۹رئیس دانشگاه بزرگ و شماری از اساتید برجسته کشور، علاوه بر شرکت در نشستی با حضور وزیر علوم، رؤسای دانشگاه‌ها و شخصیت‌ها و محققین علمی و دانشگاهی سوئیس، از دانشگاه‌های برن، APFL در لوزان ، ATH در زوریخ و دانشگاه ژنو، بیمارستان این زل در برن و نیز سازمان اروپایی تحقیقات هسته‌ای در ژنو موسوم بهCERN بازدید کرد.

خانم مارتینا هیرایاما دبیر دولت و قائم‌مقام وزیر آموزش، تحقیقات و ابتکارات سوئیس طی سخنانی در جلسه افتتاحیه، با اشاره به امضا نقشه راه و تفاهمی نامه‌ای که توسط رؤسای جمهوری دو کشور در سفر سال ۱۳۹۶اشنایدر امان رئیس‌جمهوری وقت سوئیس به تهران و سفر حجت‌الاسلام و المسلمین روحانی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در دیدار رسمی تیر سال ۱۳۹۷از برن میان دو کشور به امضا رسید، تأکید کرد که سوئیس مصمم به پیگیری و اجرای این توافقات می‌باشد.

وی اضافه کرد که در سفر آمبرجیو قائم‌مقام وقت وزیر آموزش، تحقیقات و ابتکارات سوئیس به تهران، راه‌های همکاری علمی-دانشگاهی میان دو کشور بررسی شد و همچنین (فروردین امسال) یک هیئت ۳۳نفره علمی تحقیقاتی سوئیس کارگاه آموزشی مشترکی را با دانشگاه اصفهان برگزار کرد.

وی یادآور شد که در سال جاری در مورد ۱۶طرح تحقیقاتی مشترک به توافق رسیدیم که اجرای آن‌ها آغازشده است. اکنون این دیدار بی‌سابقه‌ی هیئت بزرگ و مهم علمی-تحقیقاتی ایران از سوئیس، پایه و چارچوبی محکم و درازمدت را برای همکاری دو کشور در بخش‌های آموزشی و تحقیقاتی بنا می‌نهد و سوئیس برای این نوع همکاری با ایران اهمیت شایانی قائل است.

هیرایاما ابراز خوشنودی کرد که ایران دستاوردهای علمی قابل‌ملاحظه‌ای کسب کرده و سوئیس مایل به تبادلات علمی و آموزشی با ایران است.

سالار آملی هم طی سخنانی وضعیت آموزش عالی در کشورمان را تشریح و اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران، سوئیس را یکی از شرکا و اولویت‌های اصلی خود برای گسترش همکاری‌های علمی و تحقیقاتی می‌داند.

رؤسای دانشگاه‌های صنعتی شریف، اصفهان، شیراز، مشهد و زنجان و معاون دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران در این جلسه و در دیدارهای خود از دانشگاه‌های مختلف سوئیس، تبادل دانشجو و استاد، اجرای پروژه‌های مشترک و شرکت دانشجویان و اساتید دو کشور در دوره‌های کوتاه و بلندمدت را از جمله زمینه‌های همکاری برشمردند.

رؤسای دانشگاه‌های سوئیس ضمن پیشنهاد فهرستی طولانی و قابل‌ملاحظه از زمینه‌ها و فرصت‌های همکاری میان دانشگاه‌های دو کشور، حضور اساتید و دانشجویان موفق ایرانی در دانشگاه‌های این کشور را فرصتی برای بهره‌برداری در راستای توسعه همکاری علمی دو کشور دانسته و تأکید کردند که دانشجویان ایرانی ازجمله موفق‌ترین و برجسته‌ترین دانشجویان خارجی در سوئیس و افتخاری برای کشورشان هستند.

کشور سوئیس در حال حاضر ۲۵۰هزار دانشجو دارد که یک‌چهارم آن را دانشجویان خارجی تشکیل می‌دهند. دانشجویان ایرانی عمدتاً در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل می‌کنند و تعداد آن‌ها تا ۱۵۰۰نفر تخمین زده می‌شود.

در چهارمین روز و در بخش دوم این برنامه جامع علمی، هیئت علمی-تحقیقاتی جمهوری اسلامی ایران، متشکل از ۲۰استاد برجسته و مدیران عالی مهم‌ترین دانشگاه‌های کشور، یک کارگاه آموزشی مشترک در دو بخش مهندسی و محیط‌زیست و پزشکی با اساتید و محققین دانشگاه علمی‌کاربردی وینترتور در شهری به همین نام در سوئیس برپا شد.

در این کارگاه یک‌روزه، رؤسای دانشکده‌ها و مؤسسات علمی و تحقیقاتی و اساتید کشورمان به‌تفصیل در خصوص ساختار و تشکیلات مؤسسات خود و دستاوردهای علمی‌شان سخن گفتند و طرف‌های سوئیسی، نظام، ساختار و تحقیقات علمی در سوئیس را به بحث و بررسی گذاشتند. هیئت از یک بیمارستان و آزمایشگاه‌های مجهز تحقیقاتی در وینترتور بازدید کرد.

حافظ حاجی کریم جباری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوئیس در این دیدارها ضمن تشریح دستاوردهای قابل‌توجه جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های مختلف علوم و فنون، سوئیس را از جمله کشورهای هدف در سیاست توسعه علمی-فن آوری کشورمان اعلام و ظرفیت‌های دو کشور را برای تبادل تجربیات، تخصص و دانش فنی، در سطحی عالی ارزیابی کرد.

https://www.irna.ir/news/83363062/

 

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما